En ineens weet je het zeker.

Ineens weet je het zeker. Je gaat naar Groningen.

Niet dat het onverwacht kwam. Maandenlang speelde het al door de hoofden van ons hele gezin. Maar na een spannende sollicitatieprocedure van eega, een zenuwslopende periode van geheimhouding-dat-de-sollicitatie-succesvol-gelukt-was, de vondst van een droomhuis dat we konden kopen maar tegelijk aan een zijden draadje hing (als de term “voorbehoud verkoop eigen woning” je niets zegt, neem het dan maar zó aan, anders zijn we vier pagina’s juridisch-makelaardij-geklets verder) en drie maanden ons oude huis te koop (de hiervoor gebruikte termen ‘spannend’ en ‘zenuwslopend’ zijn dan ineens woorden geworden die de lading amper nog dekken) is nét voor de laatste datum waarop voornoemd droomhuis nog voor ons gereserveerd stond ons oude huis verkocht.

En hop: alle puzzelstukjes vallen ineens in elkaar. Deze groentjes gaan naar Grunn. Naar een heerlijk ruim vrijstaand huis in een klein en aangenaam en van interessante geschiedenis uit zijn voegen barstend dorp onder de rook van Groningen. En met wat ruimte voor onze groene aspiraties (moestuin, kippen, caviaren, tuintje, terrasje, fruitbomen, dat soort dingen: die leuk zijn als je er gek genoeg voor bent maar waarvan je handen altijd vies worden).
Nou heeft de schrijver dezes – aangenaam, type hopeloos ecologisch linksdraaiende geitenwollen sok and not afraid to show it – al heel wat regio’s van het land gezien. Dit wordt mijn elfde verhuizing, als ik goed geteld heb. Maar alle voorgaande adressen kwamen nooit noordelijker dan Utrecht, dus hey: ondanks al mijn verhuiservaring noem ik mezelf dus een Groentje voor wat betreft Groningen.

Goed, genoeg informatie in nog geen 250 woorden gepropt. Meestal ben ik een stuk wolliger en breedsprakiger. De volgende posts worden hopelijk wat minder feitjes kauwen en wat meer leukigheidjes over hoe het leven van een Groentje op weg naar Grunn eruit ziet!

(PS mij leer je kennen op “Wie is het Groentje in Grunn?”)

Auteur: Jiska

Op weg naar een groen leven in Groningen!

3 gedachten over “En ineens weet je het zeker.”

  1. Hé Jiska, wat leuk naar Aduard. Ik stond in 1987 voor dezelfde keuze, van het grote Amsterdam naar het kleine dorpje Aduard…. waar ga je heen? Waar ligt dat? Ik gaf voortaan maar het antwoord een dorp in de buurt van de stad Groningen. Ik heb daar altijd met heel veel plezier gewoond (30jr), eigen huis gebouwd, kinderen zijn er geboren en helaas door een scheiding, woon ik sinds een paar jaar in Groningen stad. Of zoals ze hier zeggen ‘in stad’. ?
    Als je vragen hebt, ik ken daar alles en de omgeving ook, laat het maar weten. Succes met de verhuizing en welkom in Grunn! Gr. Ria

  2. Spannende tijden voor het hele gezin, maar jullie klaren het wel, veel succes, volgend jaar met kerst kan je helemaal los op jullie nieuwe plekje.

Reacties zijn gesloten.